Kaliforniai káposztasaláta

Vágjuk ketté a káposztát, a külső és a hibás leveleket dobjuk el. Szedjük leveleire és mossuk meg alaposan. Közben egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet.

 
 
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE 
fél fejes vagy kelkáposzta 
2 narancs
2 banán 
10 dkg mazsola
1 citrom 
    
a vinaigrette-mártáshoz:
1 evőkanál citromlé 
1 evőkanál narancslé 
5 evőkanál olívaolaj
só, bors 
 
 
ELKÉSZÍTÉS
 
Vágjuk ketté a káposztát, a külső és a hibás leveleket dobjuk el. Szedjük leveleire és mossuk meg alaposan. Közben egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet. A káposztát vágjuk vékony csíkokra és dobjuk a lobogva forró vízbe 2 percre, majd jól csepegtessük le. Gondosan mossuk meg a mazsolát, távolítsuk el a szárakat, és kevés vízben főzzük fel, majd ezt is csepegtessük le. 
 
Az egyik narancsot jól mossuk meg, a héjába hasítsunk rovátkákat, és vágjuk karikákra. A citrom levét facsarjuk ki. A másik narancsot hámozzuk meg és szedjük gerezdjeire, a hártyáktól is szabadítsuk meg, a lecsepegő levét fogjuk fel. A banán húsát vágjuk karikákra, és locsoljuk meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. 
 
A mártáshoz öntsük egy salátástálba a citrom- és a narancslevet, az olajat, adjuk hozzá a mazsolát, enyhén sózzuk, borsozzuk meg, és keverjük jól össze. 
 
Adjuk. a mártáshoz a káposztát, a narancs- és banánkarikákat a narancsgerezdekkel, óvatosan forgassuk össze. Szépen tálkákba rendezve, lehűtve, de nem túl hidegen kínáljuk. 

Hír megosztása