A lányok egy szót sem szóltak

 

 

A lányok egy szót sem szóltak a Jász Múzeumban rendezett kerti koncerten. Nem beszéltek, csak zenéltek, de azt igen beszédesen. A kellemes kerti, nyáresti koncert sokáig emlékezetes marad, mert nagyszerű élmény volt. Az időjárás is kedvezett a rendezőknek és a fellépőknek, no meg a közönségnek.

 

2011. augusztus 07. vasárnap, 11:07


A Jász Múzeumban minden évben a Jászberényi Nyár rendezvénysorozatában egy kerti koncertet rendeznek. Idén a négy fiatal és csinos hölgyből álló Caprice Quartet fellépését vállalták. Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató köszöntőjéből kiderült, hogy a 2006-ban egy, a Duna Palotában adott sikeres koncert után állt össze a lányok csapata, s elkezdték önálló működésüket. A Zeneművészeti Egyetemen, illetve a Zeneakadémián szereztek diplomát. Rendszeresen koncerteznek, a múlt héten, a Budaörsön rendezett Város- és Faluvédők Országos Találkozóján arattak nagy sikert.

 

A négy csinos hölgy – Csap Melinda hegedű, Türk Zsuzsanna hegedű, Kakuk Anna Magdaléna brácsa és Horváth Alexandra gordonka – látványként is vonzó volt, ahogy bevonultak. A repertoárról egy szórólapot kapott mindenki, így csendben követhettük az előadást. Illetve nem egészen csendben, mert gyakran csattant fel a taps.

 

A lányok az esthez és a helyhez illő zenedarabokat válogatott össze, kellemes nyáresti muzsikálás következett egy órán át. Mozart, Bach, Weiner Leo muzsikája volt a kezdet. Mindegyik zeneszerző írt táncdalokat is, melyek nagyon is illettek a válogatásba. Azt is megtapasztalhattuk, hogy a klasszikusokhoz sorolt zeneszerzők sora nem ér véget a XIX. századiakkal. Gershwin darabjait játszani legalább olyan kihívás előadni, mint Bachot.

 

A Caprice Quartet tagjai játszi könnyedséggel szólaltatták meg Mancini, Caesar, de Webber egy-egy ismert művét. A líra és a humor is jelen volt a produkcióban, a játékosság is tetszett a közönségnek. A műsorra tűzött zeneművek legtöbbje ismert volt, több táncmuzsika híres filmek kísérőjeként vált népszerűvé. Így azt is megállapíthattuk, hogy a négy hölgy milyen remek interpretálásban hozta elénk ezeket a darabokat. Így hát a taps nagyon is megérdemelt volt, ráadás nélkül sem úszhatták meg ezt a csütörtöki estét az előadók, akik szó nélkül, de nagy örömmel ültek vissza a székekre és játszottak még egy számot a mi kedvünkért.

 

KE


Hír megosztása