Tíz tuti tipp narancsbőr ellen

2013-11-04 14:46:14
 
 
Ha végleg le szeretnénk számolni a narancsbőrrel, tudnunk kell, hogy egyszeri és végleges megoldás nem létezik, és még a valóban csodás hatású professzionális kozmetikai kezelések eredménye sem tart örökké. A jó hír az, hogy ha tudjuk, mit tehetünk ellene, némi odafigyeléssel és pár praktikával sikeresen csökkenthetjük a bőrünket csúfító huplikat.
 
 
Válogassuk meg, mit eszünk!
Száműzzük az étrendünkből az állati eredetű zsírokat, a szénsavas és cukros üdítőket, fogyasszunk minél kevesebb sót és finomított cukrot, ugyanakkor együnk minél több gyümölcsöt-zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát.
 
 
Sok folyadék
Fogyasszunk elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű folyadékot! Ez napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz, minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazó, vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé, zöld tea vagy gyógytea lnarancsbőregyen.
 
 
Rendszeres mozgás
Kocogás, futás, kerékpározás, zsírégető torna, step aerobic, callanetics, aquafitness, spinning, tánc – bármi segít, ami jól megdolgoztatja az érintett testrészeket. Ha edzőterembe járunk, használjuk a futó- és taposógépet, vagy az ellipszistrénert – a leghatásosabb gyakorlatok elsajátításához legjobb, ha személyi edző segítségét kérjük.
 
 
Le a bűnözéssel!
Próbáljunk lemondani káros szenvedélyeinkről: a rendszeres cigaretta-, kávé- és alkoholfogyasztásról, vagy legalábbis mérsékelni az elfogyasztott mennyiséget.
 
 
Méregtelenítés
Nagy segítség lehet a narancsbőr ellen egy méregtelenítő kúra is – akár már egy nap is hasznukra lehet, de igazán hatásosnak egy hosszabb kúra bizonyulhat.
 
 
Narancsbőr elleni krémek
Ezek a készítmények a vérellátás és a nyirokkeringés fokozása révén a salakanyagok kiürülését, másrészt a zsírsejtek lebontását segítik. Tartós eredményt úgy remélhetünk, ha végzünk egy 1-2 hónapig tartó, mindennapos kezelést, a későbbiekben pedig heti 1-2 alkalommal használjuk. 
 
 
Illóolajok
A narancsbőr ellen azok az olajok jelenthetnek segítséget, melyek fokozzák a vér- és nyirokkeringést, a méregtelenítést. Ilyenek a fahéj, a borókafenyő, a citrom, a grapefruit, az édeskömény, a rózsa, vagy a boróka olaja. A legjobb masszázs vagy testtekercselés során használni őket.
 
 
Testtekercselés
Ha a professzionális kozmetikai kezelést nem engedhetjük meg magunknak, a tekercselésről és a narancsbőrre kifejtett áldásos hatásairól akkor sem kell lemondanunk.
 
 
Váltózuhany
A mindennapos tisztálkodás végén a narancsbőrös területeken alkalmazzunk hideg-meleg váltózuhanyt. Ez fokozza a vérkeringést és erősíti a kötőszöveteket. A vízsugarat mindig alulról felfelé vezessük a lábon és a combon. A lábszáron lévő visszerek ellen is jó hatású. 
 
 
Szauna, infraszauna
A szaunában uralkodó páratartalom és hő, illetve a szaunázás közben vett hideg zuhany hatására felpezsdül a vérkeringést és fokozódik az izzadás, mindez pedig gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat és elősegíti a méregtelenítést.
 
 
Teljes cikk: vital.hu

Hír megosztása