Jászkürt Kupa: a kispályás labdarúgók összefogása Farkas Ricsiért

Nyomtatás

2015-06-16 09:17:47

 

 

Szombaton az utóbbi évek legszínvonalasabb kispályás labdarúgótornáját tekinthették meg a sportbarátok a városi műfüves pályákon. A Jászkürt Kupa pedig több is volt, mint egy torna, hiszen azt Rácz Róbert a Farkas-család megsegítésére szervezte meg. Farkas Ricsit (12 éves) olvasóink is ismerik. Ő az a jászberényi ifjú ember, aki egészen különleges betegségben szenved, s kezelése nagyon sokba kerül a családnak.


Előzetesen 20 csapat jelezte részvételét a Rácz Róbert által szervezett Jászkürt Kupára, melynek célja a helyezések eldöntése mellett az volt, hogy segítse Farkas Ricsi családját a ritka kór elleni harcban. A csapatok által fizetett nevezési díj egy része mellett több árverésre felajánlott mez értékesítéséből származó összeggel is támogatni szerették volna a szervezők és a résztvevők Ricsit és családját.


Szendrei József (Szolnoki MTE, Újpest, Nyíregyháza,CD Malaga, Cádiz CF) válogatott kapus felajánlása – Szabó Zoltán, Sport 75 Sportbolt közbenjárásával – egy Real Madrid mez volt, melyet a közelmúltban Debrecenben járt Real Madrid öregfiúk csapatának játékosai írtak alá. A kikiáltási ára 75 ezer forint volt, s híreink szerint ennél drágábban – 100 ezer forintért kelt el. Árverésre került még egy DVSC (a Koroknai Autósiskola felajánlása)  és egy Ferencváros (Busai Attila játékos felajánlása) mez  is, a két csapat felnőtt játékosainak aláírásával, s ez is a család támogatását növelte.

alt

A Real Madrid egykori sztárjai által aláírt mez és a DVSC csapatának játékosai által aláírt mez árverésén befolyt összeg is Ricsi gyógyítását szolgálja majd
 

A kispályás focitársadalom tehát összefogott egy jó ügy, egy jászberényi gyermek gyógykezelése érdekében. Ehhez persze kellett egy olyan kezdeményező, szervező, amilyen Rácz Róbert volt, akit az ország minden részében ismernek, köszönhetően futball karrierjének. Így azután nem véletlen, hogy Dabastól Debrecenen át, Hajdúnánásról és Szolnokról, valamint a Jászság településeiről is érkeztek csapatok a tornára. Sajnos hat gárda nem jelent meg, így eléggé megnehezítették a szervezők dolgát, hiszen változtatni kellett a lebonyolítási renden.


Két négyes és két hármas csoportban kezdték a csapatok a küzdelmet, s az első körből minden gárda továbbjutott. Ott sorsolással hét párt alakítottak ki – a csoportelsők a harmadikok és negyedikek közül kaptak ellenfelet –, s a hét pár győztese, valamint a legjobb kieső játszhatott tovább már a legjobb nyolc között. A csapatok a csoportküzdelmek során bemelegítettek, bár a 35 fokos hőségben erre nem nagyon volt szükség, s a legjobb nyolc között már kimondottan jó mérkőzéseket láthattunk.


A-csoport

T-Plasztik (Jászladány) – Káta Oldboys 2-0

Victor Security (Szolnok) – Sport 75 Sportbolt (Jászberény) 2-2

Káta Oldboys (Nagykáta) – Sport 75 Sportbolt 2-9

Victory Security – T-Plasztik 1-1

Sport 75 Sportbolt – T-Plasztik 0-2

Victor Security – Káta Oldboys 6-0


Az A-csoport végeredménye:


1.    T-Plasztik (5-1) 7

2.    Victor Security (9-3) 5

3.    Sport 75 Sportbolt (11-6) 4

4.    Káta Oldboys (4-15) 0


B-csoport


JVSE Rosenberger (Jászárokszállás) – Euro Trans (Jászapáti) 0-3

Fékcentrum (Debrecen) – JVSE Rosenberger 3-1

Fékcentrum – Euro Trans 2-3


A B-csoport végeredménye:


1.    Euro Trans (6-2) 6

2.    Fékcentrum (5-4) 3

3.    JVSE Rosenberger (1-6) 0


C-csoport


JFC (Jászberény) – Mates Team (Dabas) 4-6

JFC – Flamingo KLC (Hajdúnánás) 2-2

Mates Team – Flamingo KLC 0-0


A C-csoport végeredménye:

1.    Mates Team (6-4) 4

2.    Flamingo KLC (2-2) 2

3.    JFC (6-8) 1


D-csoport


Fészek Söröző (Jászberény) – Jászterra (Jánoshida) 1-56

Koroknai Autósiskola (Debrecen) – Öcsiker (Jászberény) 0-0

Fészek Söröző – Öcsiker 1-2

Koroknai Autósiskola – Jászterra 5-1

Öcsiker – Jászterra 5-2

Koroknai Autósiskola – Fészek Söröző 5-3


A D-csoport végeredménye:

1.    Koroknai Autósiskola (10-4) 7

2.    Öcsiker (7-3) 7

3.    Jászterra (8-11) 3

4.    Fészek Söröző (5-12) 0


A legjobb 8 közé jutásért


A sorsolás során a csoportelsők húzhattak először ellenfelet maguknak. A legszerencsésebb a T-Plasztik csapata volt, mert a JFC „került az útjukba”, ám a jászberényi együttes már nem állt ki ellenük. A másik 6 párból háromban gyorsan eldőlt a továbbjutás kérdése, míg háromban nagyon szoros volt a küzdelem. Két mérkőzésen csak a büntetők döntöttek a csapatok között, s a vesztesek közül a Sport 75 Sportbolt örülhetett, ők is folytathatták a küzdelmeket.

T-Plasztik – JFC játék nélkül a T-Plasztik lépett tovább

Euro Trans – Sport 75 Sportbolt 1-1 büntetőkkel 4-3

Mates Team – Fészek Söröző 4-0

Koroknai Autósiskola – Káta Oldboys 9-0

Fékcentrum – Jászterra 8-0

Flamingó KLC – Öcsiker 2-3

Victor Security – JVSE Rosenberger 1-1 büntetőkkel 3-1


A legjobb 4 közé jutásértA legjobb négy közé jutásért négy nagyon jó mérkőzést láthattunk. Talán a nap találkozója volt az Euro Trans – Victor Security összecsapás, melyen egy egyperces kihagyás okozta utóbbi csapat vesztét. A szolnokiak 0-3-ról még felálltak 2-3-ra, de egyenlítés helyett kaptak egy gólt, s a jászapátiak jutottak az elődöntőbe. A másik három mérkőzésen egyetlen gól különbség döntött a csapatok között.

T-Plasztik – Sport 75 Sportbolt 1-0

Euro Trans – Victor Security 4-2

Mates Team – Öcsiker 3-2

Koroknai Autósiskola – Fékcentrum 0-1

alt

A legjobb négy közé jutásért minden párban nagy küzdelem folytAz elődöntők


Egy vitatott játékvezetői ítéletnek köszönhetően a Mates Team – Euro Trans találkozó végig nagyon feszült hangulatban folyt. A játékosok, különösen a dabasiak a kelleténél többet foglalkoztak a játékvezetővel, s ez meg is bosszulta magát. Nem tudtak egyenlíteni, sőt kaptak még egy gólt, s mivel a javukra megítélt büntetőt is elhibázták, ezzel elúsztak győzelmi álmaik.


A másik találkozón csak a büntetők döntöttek a fináléba jutásról. Ezt a T-Plasztik játékosai rúgták higgadtabban, s ez számukra döntőt ért.


Euro Trans – Mates Team 2-0

T-Plasztik – Fékcentrum 1-1 büntetőkkel 3-2


A harmadik helyért


A debreceni és a dabasi csapat mérkőzése nagyon egyoldalúra sikerült. A Mates Team játékosai még nem heverték ki az elődöntő mérkőzésükön történteket, s így nem volt esélyük a Fékcentrum ellen.


Fékcentrum – Mates Team 5-0

alt
 

A Fékcentrum játékosai az egész nap során jó teljesítményt nyújtottak és megérdemelten szerezték meg a harmadik helyetA döntőAz egész napot veretlenül letudó két együttes, a T-Plasztik és az EuroTrans játékosain is látszott, hogy a korábbi mérkőzések és a nagy hőség alaposan megviselte őket. Így a fináléban inkább a küzdelem dominált. Mezőnyben az Euro Trans birtokolta talán többet a labdát, ám kapura a T-Plasztik játékosai voltak veszélyesek, akik kétszer a kapufát is eltalálták. Amikor pedig már mindenki a büntetőpárbajra gondolt, egy védelmi hiba után szemfüles góllal szerzett vezetést a T-Plasztik, s ez a végső sikert jelentette számukra.


T-Plasztik – Euro Trans 1-0

 

alt

A jászapáti Euro Trans nagyszerű mérkőzéseket játszott a torna során és csak a döntőben szenvedett vereséget
 

alt

A torna egyetlen veretlen csapata, a T-Plasztik az eredményhirdetés során megérdemelten vehette át a győztesnek járó kupát


A 2015. évi Jászkürt Kupa végeredménye:


1.    T-Plasztik (Jászladány)

2.    Euro Trans (Jászapáti)

3.    Fékcentrum (Debrecen)

4.    Mates Team (Dabas)


A torna legjobb kapusa: Tajti Bence (Euro Trans)


A torna gólkirálya: Farkas János (Euro Trans)


A torna legjobb játékosa: Sánta Attila (Fékcentrum)


A döntőt és az eredményhirdetést már a helyszínen nézte végig Farkas Ricsi is édesapjával és édesanyjával. Ezt követően adta át számukra az összegyűlt támogatási összeget Rácz Róbert. Igazán megható jelenet volt, amikor a torna gólkirálya, Farkas János is a családnak adta a címmel járó elismerést.


A nap krónikájához tartozik még


Délután négy órakor a Ferencváros és a Jászberényi FC U-9-s fiataljai is összemérték erejüket egy bemutató mérkőzésen. Ez a találkozó is bizonyította, hogy nem vagyunk híján tehetségeknek, mert a gyerekek nagyszerű összecsapást vívtak. A Fradi szerezte meg a vezetést, ám a berényi ifjak fordítottak 4-2-re, de ez sem volt elég, hogy megnyerjék a találkozót. A végeredmény ugyanis: Ferencváros – Jászberényi FC 7-4

alt

A Fradi és a JFC U-9-es csapatai élvezetes, sokgólos bemutató mérkőzést játszottak egymás ellen
 


Szántai Tibor


Hír megosztása