Verdi Requiemjével kezdődik a GödöllŐsz Fesztivál

2017-09-08 12:09:59

 Erzsébet királynőre emlékezve Verdi Requiem című gyászmiséje csendül fel a harmadik GödöllŐsz Fesztivál nyitóünnepségén pénteken; a több mint hetven programot felvonultató eseménysorozat három hónapon át tart és számtalan színi előadást, koncertet, kiállítást láthat a közönség - mondta el L. Péterfi Csaba, a város kommunikációs vezetője az MTI-ne


   
A Gödöllői Királyi Kastély lovardájában a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar adja elő Verdi művét Erzsébet királyné halálának (1898. szeptember 10.) évfordulójára emlékezve.
   

A szeptember elejétől november végéig tartó rendezvénysorozat több gödöllői programot is magába foglal, mint például a most hétvégi Belvárosi Napokat, az Ars Sacra Fesztivált és a Múzeumok Őszi Fesztiválja helyi eseményeit, valamint az október 20-től 22-ig tartó XVI. Liszt Fesztivált.
   

Az Erzsébet-év alkalmából kifejezetten a hölgyeket állították az eseménysorozat középpontjába - tette hozzá a kommunikációs vezető.
   

A programok között szerepel Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplója című irodalmi estje, Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje Kék rapszódia - Bernstein és Gershwin Amerikában címmel.
   

A Művészetek Házában a közönség megtekintheti a nőNYUGAT című előadást, a Tökéletes férfi című zenés irodalmi estet, valamint a Kétely című darabot. A száz évvel ezelőtt született Szabó Magdára emlékezve pedig irodalmi estet láthat a közönség.
   

A fesztiválon fellép a spanyol Valdemoro Flamenco együttes.
   

A GödöllŐsz keretében nyílik meg novemberben a kastély új időszaki kiállítása is, amely Erzsébet királyné ruháinak hiteles rekonstrukcióit vonultatja fel. A kiállítás legkülönlegesebb darabja egy hiteles koronázásiruha-másolat, amelyet Czédly Mónika divattervező készített el.


(Forrás: MTI)


Hír megosztása