Mozgalmas sporthétvége

2017-11-03 12:00:53

 

 

Javában zajlik a különböző labdajátékokban a 2017/2018-as szezon. Így a hét végén is több, városunkat képviselő együttes lép pályára a bajnoki pontokért. A röplabdások, a labdarúgók és a jégkorongozók hazai pályán, a kosarasok idegenben szerepelnek.


Mozgalmas hétvége lesz a mostani a jászberényi sportbarátok számára, hiszen három labdajáték csapatuk is hazai környezetben szerepel. A sort a női röplabdázók nyitják, majd a jégkorongozók és a labdarúgók következnek. Az NB I A-csoportos férfi kosárlabdázók viszont idegenben, Szolnokon lépnek pályára.


Női röplabda NB I A-csoport


Az NB I-es női röplabdabajnokság A-csoportjában szereplő Jászberényi VT a Budaörs elleni hazai győzelem után idegenben vereséget szenvedett az UTE együttesétől. A gárda november 3-án, pénteken este hazai környezetben az újonc szombathelyieket fogadja. A vendégek még nyeretlenek, de fogadkoznak, hogy Jászberényben megmutatják, nem véletlenül kerültek a legjobbak közé. Ezzel együtt is a mieink számítanak a találkozó egyértelmű esélyesének, s nagy meglepetés lenne, ha nem maradna Jászberényben a három bajnoki pont.


A csoport eddigi eredményeiből úgy tűnik, hogy a Békéscsaba és az UTE mellett a Jászberényi VT és a Gödöllő közül kerül ki az a csapat, amelyik kiharcolja a legjobb hatba, azaz az Extra-ligában való szereplés jogát. A szombathelyiek és a budaörsiek annyiban tudják befolyásolni a másik négy csapat harcát az első három helyért, hogy egy-egy meglepetéssel pontot, esetleg pontokat rabolhatnak tőlük. Igaz, ehhez tőlük mindenképpen bravúros teljesítményre lenne szükség.


Női röplabda NB I hétvégi programja:November 3. (péntek)18.00 óra: 1. MCM Diamant Kaposvár – MTK Budapest (NB I B-csoport)

19.00 óra: Jászberényi VT – Haladás (NB I A-csoport)

Bercsényi úti játékcsarnok


November 4. (szombat)17.00 óra: Budaörsi DSE – Penta Gödöllői RC (NB I A-csoport)


17.00 óra: Linamar-BRSE – UTE (NB I A-csoport)


17.00 óra: Palota RSC – Vasas Óbuda (NB I B-csoport)


Jégkorong OB II


Az OB II-es férfi felnőtt jégkorongbajnokság harmadik fordulójában a Jászberény HC csapata november 3-án, pénteken este a DAB Amatőr csapatát fogadja.


A mieink az első két fordulóban pont nélkül maradtak, mivel előbb idegenben 12:3-ra kaptak ki a KMH együttesétől, majd hazai pályán 6:4-re maradtak alul a MAC Budapest ellen. A vendégek előbb 7:4-re kikaptak idegenben a MAC Budapesttől, majd hazai környezetben 7:5-re nyertek az UTE Amatőr ellen.


Ezen eredmények ismeretében nagy küzdelem várható ma este a jászberényi jégcsarnokban a bajnoki pontokért


november 3. (péntek)20.00 óra: Jászberényi HC – DAB Amatőr


Jászberényi jégcsarnok


Labdarúgó NB III Keleti-csoport


A hat mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozat már a múlté, hiszen a Jászberényi FC együttese a legutóbbi két bajnoki találkozóját megnyerte. Ráadásul mindkétszer idegenben szerzett 3-3- pontot az Arany László által vezettet gárda. November 5-én, vasárnap sorozatban harmadik győzelmét is megszerezheti a csapat, hiszen hazai környezetben a tabella utolsó helyén tanyázó Tállya KSE lesz a mieink ellenfele.


A Jászberényi FC egy újabb győzelemmel tovább erősíthetné helyét a középmezőnyben, s erre minden esély meg is van. Félvállról azonban nem szabad venni az utolsó elleni találkozót sem, hiszen ellenfelünk a legutóbbi játéknapon hazai pályán legyőzte az MTK II. csapatát.


november 5. (vasárnap)


13.30 óra: Jászberényi FC – Tállya KSE

Városi stadion


Kosárlabda NB I A-csoportMintegy kéthetes szünet után folytatja szereplését az NB I A-csoportos JP Auto-JKSE csapata, melynél a héten jelentős változásokat jelentettek be. Az egyesület megvált két amerikai idegenlégiósától – Brown és DeShileds már nem ölti fel ebben a szezonban többet a JKSE mezét -, s egy új idegenlégiós, Devante Wallace érkezett próbajátékra az együtteshez. Ő már a hét végi, szolnoki bajnokin be is mutatkozik. Az új kosaras Lengyelországból érkezik, s amennyiben a szakmai stáb úgy ítéli meg, akkor véglegesítheti szerződését. Egy biztos, nem lesz könnyű dolga sem neki, sem csapattársainak, hiszen a bajnoki tabellát veretlenül vezető, a nemzetközi kupában is jól szereplő Szolnoki Olaj vendégeként lép pályára szombaton a JP Auto-JKSE.


A két megyei csapat találkozójának egyértelmű esélyese az Olaj, de reményeink szerint Nikola Lazics csapat azért ne feltartott kézzel lép majd pályára. A bajnokság legnagyobb meglepetése lenne, ha a nyeretlen idegenben legyőzne a veretlent, de erre nagyon minimális az esély. Sokkal inkább a tisztes helytállás lehet Cseh Gyuriék célja Szolnokon.


november 4. (szombat)


18.00óra: Szolnoki Olaj KK – JP Auto-JKSE

Tiszaligeti sportcsarnok


Szántai Tibor


Hír megosztása