A város mecénása – Komfortosabb otthonokat kínál

2017-12-05 10:39:55

 

A képviselő-testület – szokásos üzemlátogató körútján - novemberben a Czinege és Fiai Kft. Pesti utcai telepére ment. Itt is olyan dolgokkal ismerkedtek meg, amit részletesen tudni érdemes. A kis családi vállalkozás ugyanis abban „utazik”, amivel takarékosabban lehet kialakítani lakások, házak, de akár közintézmények, üzemcsarnokok fűtési rendszerét. Ennek korszerű és külföldön már sikerrel alkalmazott sokféle módját kínálják partnereiknek, de a régi, vizes épületek szigetelő festését is érdemes velük megbeszélni, mert tudnak rá jó megoldást.

 

A családi vállalkozás ismert Jászberényben mecénási tevékenységéről is. A kórház komfort-szobáinak létrehozásában is segítettek, de a Csángó Mikuláshoz minden évben a cég teherautója viszi a berényiek adományait Gyimesbe. Így hát a családi vállalkozás alapítója, Czinege Károly nem véletlenül kapta meg a várostól ez év tavaszán a Mecénás Díjat.

 

A húszéves céget ma már az ifjabb Czinege Károly vezeti, ő adott részletes tájékoztatást eredményeikről. Legújabb büszkeségük, hogy néhány napja Budapesten is nyitottak egy irodát, bemutató termet, ahol a korszerű fűtési rendszereket ismertetik, és tanácsokkal szolgálják a vevőket.

 

A részletes ismertetőből megtudhatták a vendégek, hogy egy-egy épület fűtési rendszerének kialakításához már a tervezésben segítenek hiteles tanácsadással. Az építkezők így komfortosabb otthonokban, magasabb életminőségben élhetnek takarékos formában.

 

Tevékenységük döntő részében a ma Európában jól ismert és széles körben alkalmazott korszerű  fűtési megoldásokat kínálják, s a kivitelezéshez szakmai tanácsokkal szolgálnak. A másik „üzletág” a különleges falfestékek palettája, melyek a hőháztartást „okosan” segítik.  A beszélgetés során kiderült, hogy a bíróság most felújított épülete is olyan vakolatot kapott, melyet ők ajánlottak. Sőt, arról hosszas eszmecsere folyt, hogy a Lehel Vezér Gimnázium felújításakor viszont nem. Így a lábazat már megint felvizesedett, s lehet újabb megoldást keresni e problémára. A Czinege és  Fiai cég pedig tud ilyet!

 

altA kissé elvont dolgokat sikerült „közelebb hozni” a beszélgetés során. A cég Pesti úti bázisa előtt télen sosincs hó. No, nem azért, mert naponta sokszor elseprik! A járda alatt van olyan vezetékrendszer, ami éjszakai árammal dolgozik, így a hó azonnal elolvad a járdán.

 

Ifjabb Czinege Károly működésük számadatait is sorolta. Évente 305 milliós forgalmat bonyolítanak le. A húszéves működésük eredménye - 2018 végéig számítva -, hogy 100 ezer család otthonának komfortosabb megvalósulását segítik. Fűteni sok helyen szükséges, irodákban, üzemek csarnokaiban, de még templomok padjainál is. A cégük pedig ilyen helyek korszerűsítése kapcsán is adott már tanácsokat, illetve részt vettek a megvalósításban.

 

Az árbevétel 10%-át a speciális festékek forgalma teszi ki.  A cég titkát abban foglalták össze a házigazdák, hogy jó termék és képzett munkaerő a siker kulcsa.

 

A képviselő-testület tagjai élénken érdeklődtek a különleges festékek és a fűtési rendszerek titkai iránt.  Így részletesen is megismerhették hogyan is „működik” a dolog, s hogyan lehet megvalósítani. A Czinege és Fiai Kft. pedig sokféle megoldás esetében tud tanácsokkal szolgálni, de a kivitelezés során is szakmai segítséget adni.

 

Kiss Erika
 


Hír megosztása