Röplabda: papírforma vereség a bajnoktól

2017-12-21 11:35:51

 

 


Az NB I-es női röplabdabajnokság alapszakaszának első fele szerdán este Jászberényben záródott, a Jászberényi VT – Linamar BRSE találkozóval. A bajnoki címet védő vendégek a papírformának megfelelően nyertek, de a mieink is tagjai lettek felsőháznak, azaz a legjobb hat között játszhatnak tovább
.


Már tét nélkül mérkőzött meg csapatunk a békéscsabaiakkal, hiszen ők megnyerték az A-csoportot, a mieink pedig a harmadik helyen végeztek, függetlenül e találkozó eredményétől. Ez pedig azt is jelenti, hogy mindkét együttes tagja lesz a felsőházi rájátszásnak, azaz az első hat között játszanak majd tovább.

A békéscsabaiak ezúttal pihentették a válogatott Dobi Edinát és az egyik idegenlégiósukat, Ivanovicsot, ám Alberto Solomoninak így sem volt gondja az összeállításnál, hiszen fiatal tehetséges játékosok vártak még bevetésre a csabaiaknál. Így például a kezdőcsapat tagja volt Ludmán Réka is, aki korábban kevesebb lehetőséget kapott. Nálunk mindenki a fedélzeten volt, aki számít, s a lányok nyugodtan játszhattak, hiszen semmilyen teher nem nyomta a vállukat. Ezzel együtt minél jobban szerették volna megnehezíteni a bajnoki címvédő dolgát. Ez időnként sikerült is, de a kritikus pillanatokban rendre a békéscsabaiak szerezték a pontokat, s a papírformának megfelelően nyerték meg a találkozót. A vendégek nyitásban és nyitásfogadásban stabilabbak voltak a mieinknél, s ez alapvetően meghatározta a játék képét.


Jászberényi VT – Linamar-BRSE 0:3 (–17, –23, –19)

Jászberényi VT: Borsos 2, Bleicher N. 6, Shevchuk 4, Pintér 13, Adamenya 4, Miklai 12. Csere: Lékó (liberó). Vezetőedző: Deme Gábor.

Linamar-BRSE: Ludmán 7, Bodnár 4, Fresco 22, Mlinar 18, Pekárik 3, Koseková 2. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Petrenkó. Vezetőedző: Alberto Salomoni.


A találkozót követően a két vezetőedző az alábbiakat nyilatkozta (forrás: hunvolley.hu)


Deme Gábor:
– Sikerült egy jó meccset játszanunk. Nyilván az alapjátékban – nyitásban és nyitásfogadásban – jelen pillanatban jobb a Békéscsaba, de ha a többi csapat ellen ezt a teljesítményt tudnánk nyújtani, valószínűleg több sanszunk lenne nyerni. Pozitív vagyok, mert bejutottunk a legjobb hat közé. Elmegyünk egy kicsit pihenni és aztán folytatjuk a munkát.


Alberto Salomoni:
– Az első szettben nagyon jól játszott a Jászberény, látszott, hogy nagyon jól felkészültek belőlünk. A második játszmától azonban jobban játszottunk, javultak a nyitásaink és támadásban is többször remek dolgokra voltunk képesek. Természetesen elégedettek vagyunk, hiszen minden fronton versenyben vagyunk.


Most egy rövid pihenő következik a csapatoknak, majd januárban kezdődik a legjobb hat oda-visszavágós mérkőzéssorozata. Az első két helyezett automatikusan a bajnoki elődöntőbe kerül, míg a 3. a 6., a 4. az 5. ellen két nyert találkozóig játszik az elődöntőbe kerülésért. A legjobb hat között tiszt lappal kezdenek az együttesek, azaz az alapszakasz első felének eredményeit nem viszik magukkal.


Szántai Tibor


Hír megosztása