Röplabda: négy között a kupában, kezdődik az Extraliga

2018-01-09 13:20:49Amint az várható volt, a Jászberényi VT NB I-es női röplabdacsapata kettős sikerrel jutott túl a gödöllőieken, s ezzel bejutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé. A hét végén pedig megkezdődik az Extraligában a pontvadászat, ahol a legjobb hat együttes küzd majd egymással. A mieink a vasas Óbuda vendégei lesznek vasárnap.

Érvényesítette a papírformát a Jászberényi VT együttese a Magyar Kupában. A mieink számára nem jelentett különösebb gondot a Gödöllő elleni oda-visszamérkőzés, mindkét találkozót megnyerték, s ezzel az elődöntőbe jutottak a Magyar Kupában. A másik három ágon is érvényesült a papírforma, s így a Békéscsaba, a Nyíregyháza és a Vasas is elődöntős a Magyar Kupában. Az elődöntőben az Óbuda Vasas a Fatum-Nyíregyházával, míg a Jászberényi VT a LINAMAR-BRSE-vel mérkőzik majd.


A kupasiker után nem maradt sok ideje a pihenésre a lányoknak, hiszen a hét végén már megkezdődik az Extraligában a pontvadászat, ahová az alapszakasz csoportmérkőzéseit követően a legjobb hat együttes került. A bajnokság ezen szakaszában ismét oda-vissza mérkőznek meg egymással a csapatok, s az első két helyezett már a bajnoki elődöntős lesz, míg a 3. a 6.-kal, a 4. az 5.-kel mérkőzik meg. Utóbbi két párharc 2 győzelemig tart, s a győztesek az elődöntőbe jutnak, míg a vesztesek az 5-6. helyért mérkőzhetnek majd. Azaz, az alapszakasz második felében minden mérkőzésnek óriási jelentősége lesz.


Az Extraliga menetrendje, a Jászberényi VT mérkőzései:

január 14. vasárnap

18.00 óra: Vasas Óbuda – Jászberényi VT


január 16. – kedd

18.00 óra: LINAMAR-BRSE – Jászberényi VT


január 19. – péntek

19.00 óra: Jászberényi VT – UTE


február 1. – csütörtök

18.00 óra: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem


február 4. – vasárnap

18.00 óra: Jászberényi VT – Fatum-Nyíregyháza


február 10. – szombat

18.00 óra: Jászberényi VT – Vasas Óbuda


február 17. – szombat

18.00 óra: UTE – Jászberényi VT


február 23. – péntek

19.00 óra: Jászberényi VT. – LINAMAR-BRSE


március 2. – péntek

19.00 óra: Jászberényi VT – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem


március 9. – péntek

17.00 óra: Fatum-Nyíregyháza – Jászberényi VT


Szántai Tibor


Hír megosztása