Kosárlabda, röplabda: fontos hétvégi győzelmek

2018-01-15 15:23:11

 

 

A JP Auto-JKSE NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata a Kaposvári KK-t fogadta szombaton, míg a Jászberényi VT extraligás női röplabdacsapata az Vasas Óbuda vendégeként lépett pályára vasárnap. Városunk mindkét együttese remekül szerepelt, hiszen legyőzte soros ellenfelét. Fotó: Gémesi Balázs.
Talán a papírforma nem a mieink mellett szólt, ám mindkét jászberényi csapat, a JP Auto-JKSE és a Jászberényi VT is alaposan kitett magáért a hétvégi fordulóban. A kosaras fiúk a Kaposvárt hazai környezetben, míg a röplabdás lányok a Vasas Óbudát vendégként győzték le.


Férfi kosárlabda NB I A-csoport


A bajnokság 15. fordulójában a Kaposvári KK vendégszerepelt Jászberényben. A vendégek a bajnok Alba Fehérvár legyőzését követőn kell önbizalommal léphettek pályára a Bercsényi úti játékcsarnokban. Ráadásul hét közben igazoltak egy amerikai idegenlégióst, azaz Fekete Ádámnak több lehetősége nyílt rotálni csapatát.


A vendégeknél Spica, a mieinknél Sejfics játéka volt kérdéses, ám végül mindketten pályára léptek. Igaz, a vendégek játékosa csak az első félidőben játszott, a másodikban már nem kockáztatták a játékát. Ez pedig azt is jelentette, hogy a kaposváriak center nélkül maradtak a harmadik és negyedik negyedre.


A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az első negyed második felében a mienk kerekedtek fölül, s ez az eredményben is meglátszott (30-20). A második tíz percben volt már 19 pont is az előnyünk (41-22), ám Fekete Ádám felrázta csapatát, s a félidőben 9 pont volt a különbség a csapatok között (49-40).


A nagyszünet után ismét a mieink akarata érvényesült inkább, s 14-16 ponttal vezettünk. Gyors, látványos volt a játék, s az idény legjobb teljesítményét nyújtotta csapatunk. A kezdő ötös minden tagja 10 pont fölé került, s a padról beszálló Cseh, Kerpel-Fronius és Molnár is lendített egyet a csapat „szekerén”. Három negyed után 69-55-re vezettünk, de nem dőlhettünk még nyugodtan hátra. Szerencsére a fiúk szíve a záró tíz percben is a helyén volt, s bár többször is 10 pontra csökkentette hátrányát a vendég gárda, közelebb nem tudott jutni hozzánk. A vége 89-76 lett, s a közönség méltán ünnepelte csapatát, amely remek teljesítményt nyújtva megérdemelten nyerte meg a találkozót.


JP Auto-Jászberényi KSE – Kaposvári KK 89-76 (30-20, 19-20, 20-15, 20-21)JP Auto-JKSE: NELSON 17/12, Rakics 14/6, Wallace 13/9, LUCSICS 14, SEJFIC 18. Csere: Cseh Gy. 8, Kerpel-Fronius B. 5/3, Bazsó -, Molnár M. -.


Kaposvári KK: Dunn 16/3, Baki G. 6/3, IVOSEV 24/6, Hendlein 13/6, Spica 4. Csere: Gibbs 13/3, Tóth P. -.


Kipontozódott: Rakics


A JP Auto-JKSE 4 győzelemmel és 11 vereséggel a 12. jelyen áll.


Női röplabda ExtraligaA női röplabdabajnokság alapszakaszának második felében a legjobb hat csapat az Extraligában folytatja a pontgyűjtést. A csapatok tiszta lappal indulva oda-vissza mérkőznek meg egymással és az első két helyezett automatikusan a bajnoki elődöntőbe kerül. A harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik majd két győzelemig tartó párosmérkőzést az elődöntő másik két helyéért.


Az extraligás pontvadászat vasárnap három mérkőzéssel kezdődött meg. A mieink a Vasas Óbuda vendégeként léptek pályára. Bár előzetesen a házigazdák számítottak esélyesebbnek, az a szezon eddigi szakaszából is kiderült, hogy az előző évekhez képest gyengültek a piros-kékek.


Nos, a mérkőzés úgy alakult, ahogy azt mi reméltük. Az első szett elején lányaink sokkolták a házigazdát (0-8), s nem volt kérdés, hogy az első szettet mi nyerjük. A másodikban viszont a hazaiak vezettek 8 ponttal is, ám 20-20-nál már egyenlő volt az állás. Innen még nagy küzdelemben 29-27-re a Vasas Óbuda nyerte a szettet, de a hazaiak ezzel el is lőtték utolsó puskaporukat. A folytatásban ugyanis egyértelműen a mieink akarat érvényesült és biztosan nyerték a harmadik és a negyedik szettet, s így a mérkőzést is.


A hatcsapatos Extraligában minden mérkőzésnek óriási jelentősége van, s idegenben 3 pontot szerezni nagyon nagy dolog. Ezzel jelentős lépéselőnybe kerültünk a piros-kékekkel szemben, ám a hátralévő mérkőzéseken is hasonló teljesítményre lesz szükség, ha elődöntősök szeretnénk lenni. A cél ugyanis ez.


Vasas Óbuda – Jászberényi VT 1:3 (-18, 27, -18, -15)Vasas Óbuda: Vietti 1, Török 4, Haneline 13, Simic 7, Kostelanská 12, Bodovics 11. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 5, Durst, Mihály 1.

Vezetőedző: Jókay Zoltán.


Jászberényi VT: Borsos 7, Bleicher N. 8, Shevchuk 13, Pintér 15, Adamenya 5, Miklai 20. Csere: Lékó (liberó), Bertók.

Vezetőedző: Deme Gábor.


Az Extraliga első fordulójának további eredményei:UTE – Linamar-BRSE 1-3


Fatum-Nyíregyháza – 1. MCM Kaposvári Egyetem 3-0


Sok ideje a győzelmet követően nincs az örömre a mieinknek, hiszen kedden Békéscsabán lépnek pályára Pintérék, majd pénteken az UTE együttesét fogadják.


Szántai Tibor


Hír megosztása