Csak a nap melengetett, a játék nem

2018-04-11 10:35:08

 

A Jászberényi FC csapata egy békétlen, 1 - 1 -es döntetlennel búcsúzott néhány hónapra a hazai pálya gyepétől. A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 22. fordulójában összejöhetett volna három pont is a Putnok FC ellen, de a középmezőnyben ragadt és gyengén teljesítő - a legutóbbi öt meccsén öt pontot szerző - JFC nem bírt a dobogós vendégekkel. A két csapat annyi hibával bosszantotta a nézőket, hogy nem lett volna megérdemelt egyikük győzelme sem.

 
 
Az első félidőben nem igazán találták a helyüket az ellenérdekelt felek, a többnyire eseménytelen, vasárnap délutáni napozást a putnokiak zavarták meg három gólhelyzettel, de mindhármat elbaltázták, vagy Miski Zoltán védett jól.
 
 
A lelátóról úgy tűnt, hogy a második játékrészre egy akaratosabb hazai gárda futott ki, és az 56. percben be is találtunk ellenfelünk hálójába.  Farkas János kapott labdát a vendégek 16-osának előterében, és 17 méterről laposan a kapu bal alsó sarkába lőtte (1 - 0). Aztán megint semmi, illetve a 69. percben Farkas duplázhatott volna, de nem tette.
 
 
A 75. percben az addig csak fölöslegesen „habot verő” berényi edző és játékosai valószínűleg joggal gurultak dühbe, amikor a játékvezető, Gaál Gyöngyi a második sárga lap után kiállította a JFC fiatal csatárát, Galambos Zoltánt.  Az történt, hogy Galambos az oldalvonal mellett cipőt cserélt, utána pedig játékra jelentkezett. A felezővonalnál toporgott az asszisztens mellett, és úgy láttuk, hogy a játékvezető intett neki, hogy bejöhet, és a támadó be is ügetett a pályára, majd néhány pillanat múlva piros lappal jöhetett lefelé. Azért küldték le, mert - a játékvezető szerint - nem kapott engedélyt, hogy visszatérjen a pályára. Volt heves ordítozás, Galambos meg csendben besétált az öltözőbe az új, még be sem melegedett, piros színű cipőjében. (A három spori be volt mikrofonozva, segíthettek volna egymásnak, esetleg. Vagy a mieink figyelhettek volna jobban. A meccset ezúttal nem videózta senki, vissza sem lehet nézni a vitatott jelenetet.)
 
 
A 86. percben egyenlített a Putnok: Miski bravúrral védte az első próbálkozást, de a róla kipattanó labdát visszajátszották középre, és Balogh Alex a kapunkba helyezte (1 - 1). Az egyik hazai szurkoló megjegyezte: „Izmos huszonhat pontunk lesz, ha kibírjuk ezt a három percet.” Kibírtuk, és kibírjuk valahogy azt is, hogy a tavaszi idényből még hátralevő négy hazai mérkőzést - a pályánk gyepszőnyegének felújítása miatt - Gyöngyösre költöztetik.
 
 
Kun Tibor
 

Hír megosztása