Röplabda: az UTE ellen mérkőzhetünk a bronzéremért

2018-04-12 09:06:12

 

 

Befejeződött mindkét elődöntő a női röplabda Extraligában, s eldőlt, hogy az aranyéremért a címvédő Békéscsaba ellenfele a Nyíregyháza lesz, míg a Jászberényi VT az UTE ellen a bronzéremért mérkőzhet. A papírforma tehát mindkét párharcban érvénysült. Fotó: Gémesi Balázs.
 
 
Amikor kiderült – ahogy vártuk is -, hogy a Békéscsaba ellen kell a fináléért megmérkőznünk, a Jászberényi VT célja az volt, hogy minél jobban megnehezítse a címvédő dolgát. Bár a három győzelemig tartó párharc a lehető legrövidebb ideig tartott, semmi szégyenkezni valónk nincs, mert tisztességgel helyt álltunk a viharsarkiak ellen. Idegenben mindkétszer játszmát nyertünk, míg hazai pályán döntő szettre kényszerítettük a címvédőt.
 
 
A másik ágon is három mérkőzés alatt eldőlt a továbbjutás sorsa. A pályaelőny sem volt elég az UTE csapatának, hogy a friss Magyar Kupa győztest, a Nyíregyházát megállítsa. A kulcsmérkőzés az első találkozó volt, amit Újpesten 0-2-ről nyert meg a nyírségi alakulat. Ezt egy sima 3:0-s hazai siker követte, majd idegenben ismét nyertek 3-1-re a nyíregyháziak.
 
 
Mindez pedig azt jelenti, hogy a bajnoki finálét a címvédő Békéscsaba az idei szezonra alaposan megerősödött Nyíregyházával vívja majd. Bár a pályaelőny a csabaiaké, nem mehetnek biztosra, különösen azok után, hogy a Magyar Kupa döntőjében vereséget szenvedtek ellenfelüktől.
 
 
A kisdöntőben, a bronzéremért az UTE lesz a mieink ellenfele. Az újpestiek is megerősödtek a tavalyi szezonhoz képest, s mivel a pályaelőny náluk lesz, ezért bravúr kell ahhoz, hogy a harmadik helyet megszerezzük.
 
 
Amint megtudjuk a döntő és a kisdöntő pontos menetrendjét, akkor azt természetesen azonnal közöljük a sportszeretőkkel.
 
 
Szántai Tibor

Hír megosztása