Báránycurry

Nyomtatás

 altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

2 ek olaj
2 fej hagyma megtisztítva
és felaprítva
3 felezett kardamum
2,5 cm-es fahéjrúd
2 ek őrölt koriander
2 ek őrölt kömény
1 kk kurkuma
2 kk chili
1 kk őrölt szerecsendió
2 ek citromlé
1 ek paprika
3 dl natúr joghurt
70 dkg sovány bárányhús
felkockázva
2 nagyobb paradicsom
meghámozva és felkockázva
só és őrölt bors

Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 1 óra 15 perc



ELKÉSZÍTÉS

altaltForrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a hagymát, a kardamumot és a fahéjat és pirítsuk addig, míg a hagyma aranysárga nem lesz. Ekkor szedjük ki a fahéjrudat és a kardamumot.
 
Keverjük hozzá a koriandert, a köményt, a kurkumát, az őrölt chilit és a szerecsendiót. Süssük szinte teljesen szárazra, majd öntsük fel a citromlével és 3 ek vízzel. Folytonos keverés közben főzzük 5 percig. alt
 
Adjuk hozzá a paprikát és fokozatosan keverjük belee a joghúrtot is. Végül a húst, a paradicsomot és a fűszereket is alaposan vegyítsük el a keverékben.
 
Amikor már gyöngyözni kezd, fedjük le és főzzük addig, míg a hús megpuhul (kb. 1 óra).
 

alt

TÁLALÁSI JAVASLAT

BARNARIZSÁGYON, FRISS KORIANDERLEVELEKKEL DÍSZÍTVE TÁLALJUK.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-04


Hír megosztása