Keverve sült csibefalatok

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

4 csirkemell bőr nélkül
1/2 uborka
egy csipet só
1/2 zöldpaprika
6 újhagyma
1 ek olaj
1/4 kk chili
2 gerezd fokhagyma összezúzva
2 kk szójaszósz
2 kk száraz sherry
1 kk híg méz

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 3 perc


ELKÉSZÍTÉS

altA csirkemelleket vágjuk éles késsel kb. 7,5 cm-es, vékony csíkokra.

altHosszában szeljük ketté az uborkát, majd keresztben háromfelé. Kávéskanállal kivájjuk a amgját, majd daraboljuk fel 6 mm széles szeletekre. Tegyük szűrőbe, sózzuk be és hagyjuk 20 percig csepegni.

Vágjuk vékony csíkokra a paprikát és az uborkával egyező méretűre hosszában daraboljuk fel a hagymát. Az uborkát mossuk át és papírtörlőn szárítsuk meg.
altA wokban forrósítsuk fel az olajat és tegyük bele a paprikát. Kevergessük 30 másodpercig, majd adjuk hozzá a csirkemellett és süssük további 1 percig. Ha átsült, szórjuk bele a csilit és a hagymát, majd az uborkát és a fokhagymát. Alaposan kevergetve eztt is 30 másodpercig sütjük, végül a szójaszószt, a sherryt és a mézet a tetejére öntjük. Azonna ltálaljuk.
 

 

altTÁLALÁSI JAVASLAT

HA LAKTATÓBB VACSORÁT SZERETNÉNK, TÁLALJUK ÉDES-SAVANYÚ ZÖLDSÉGEKKEL.

TIPP

A KEVERVE SÜTÉS TITKA, HOGY AZ OLAJNAK FORRÓNAK KELL LENIE ÉS A KEVERGETÉST EGY PILLANATRA SEM SZABAD ABBAHAGYNI. A HOZZÁVALÓK ÍGY ROPOGÓSAK MARADNAK.

 

 A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-04


Hír megosztása