Bárányborda

altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

3 db bárányborda 8 bordával

a mártáshoz:
2 ek olaj
1 kis fej hagyma, finomra vágva
1 db sárgarépa finomra vágva
1 db zeller finomra vágva
1/2 ek liszt
3 dl bárányhúsleves
1/2 kk paradicsompüré
5 dkg gomba szeletelve
1 bouquet garni
2 ek egri vörösbor
1 ek friss rozmaring felvágva
fekete bors

a díszítéshez:
6 szál friss rozmaring

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 1 1/2 - 1 3/4 óraELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Először a bárányt készítsük elő. Mindegyik darabot vágjuk félbe és a csontok végéről 5 cm hosszan távolítsuk el a húst. A csontokat kaparjuk tisztára és csomagoljuk fóliába.

altA szószhoz egy kisméretű, vastag fenekű edényben melegítsük fel az olajat. Tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a zellert és süssük 20 percig. Ezután adjuk hozzá a lisztet és folyamatos keverés közben süssük barnára. Vegyük le a tűzről és fokozatosan keverjük hozzá a levest, a paradicsompürét, a gombát és a bouquet garnit. Tegyük vissza az edényt a tűzre és félig lefedve pároljuk 30 percig. Adjuk hozzá a vörösbort és a rozmaringot, majd 10 percig pároljuk, amíg a szósz szirupszerű lesz. Szűrjük át és fedjük le.

altHelyezzük a báránybordákat a tepsi fölé rakott rácsra, és borsozzuk meg. 30-40 percig süssük. A sütési idő a bordák méretétől függ, és attól, hogy ki mennyire sülten szereti.

A sütés vége előtt 5 perccel melegítsük fel a szószt. Tálaláskor tegyünk egy kevés szószt az előmelegített tányér egyik felére és erre tegyük a bordát. A tányérokat díszítsük rozmaringágakkal. Azonnal kínáljuk.
 

 

TIPP

A SZÓSZT NAPOKKAL KORÁBBAN IS ELKÉSZÍTHETJÜK ÉS LEFAGYASZTVA TÁROLHATJUK.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt

 


Hír megosztása