teherautó-bérlés-Budapest_pic2

Így segíti a munkámat a teherautó bérlés Budapesten

A teherautó bérlés budapesti előnyei

A teherautó bérlés Budapesten elég elterjedt megoldás, hogyha az ember nem akar saját teherautót hasznosítani. Ez alól én sem vagyok kivétel, a munkám havonta egyszer-kétszer megkövetel egy nagyobb szállítóeszközt. Több oka is van annak, hogy miért nem veszek saját járművet, hogy miért választék éppen egy bizonyos kölcsönzőt, és hogy hogyan lehet hatékonyabban és anyagilag is jobban kijönni ennek a segítségével. 

A teherautó bérlés Budapesten saját élmények alapján

A teherautó bérlés Budapesten egyszerű, ugyanakkor megfontolandó feladat. Számos érv szól mellette, mégis sokan kerülik ezt a lehetőséget. Én személy szerint nagy pártolója vagyok egyébként, szerintem mindenkinek meg kéne fontolnia a bérlést, aki nem mindennap használja a járműveket. Még azoknak is, akiknek csak áll az udvarukban egy személyautó, és nem csinálnak vele semmit a hét nagy részében. Miközben az ember akármikor tud bérelni, máskor pedig választani tudja a tömegközlekedés adta lehetőségeket. Ez persze inkább nagyobb várásokban igaz, vidéken, ahol még nem a legjobb a tömegközlekedés rendszere. A teherautó bérlés Budapesten azonban teljesen jogos és indokolt szolgáltatás. 

teherautó-bérlés-Budapest_pic1

Budapesten ugyanis kevesebb a hely nagyobb járművek tárolására, az embernek nem feltétlenül van kertje, vagy ha van is, biztosan nem ekkora. A teherautó bérlése azonban mindig jó ötlet. Számomra azért, mert tényleg csak havonta egyszer-kétszer van rá szükség, és így nem kell aggódnom a parkolással, a tárolással és az egyéb költségekkel. Ráadásul sokszor elő szokott fordulni, hogy különböző teherautókra van szükségem. Néha zárt, néha pedig nyitott, platósra, máskor dobozos nagyobb teherautóra, de egyszer már kellett szállítanom hűtőkocsi segítségével is. 

A teherautó bérlés Budapesten: költségek

A teherautó bérlés Budapesten persze nem két forint, azonban nincsenek nagy árkülönbségek a vidéki bérléshez képest. Először, érdemesnek tartom az árakat összehasonlítani a saját teherautó tartásával. Saját teherautót eleve kevesen engedhetnek meg maguknak, van egy vásárlási költség, ami akár több millió forint is lehet még egy használt jármű esetében is. Ez eleve megterhelő, ha valaki nem eleve fuvarosnak áll, akkor valószínűleg felesleges is. Ez azonban nem minden, természetesen vannak íratási díjak, majd néhány évente el kell végeztetni a műszaki vizsgát, biztosítást kell fizetni. Talán az egyik leginkább megterhelő költséget a karbantartás jelenti. Még egy személyautónál is sokszor jelent problémát az, hogy akár egy-egy kisebb meghibásodást is kijavíttasson az ember, egy teherautónál pedig még nagyobb költségeket jelenthetnek a hibák. Nagyobb alkatrészek, nagyobb nyomás, több használat. Nem is kell feltétlenül a belső alkatrészekig elmenni, elég csak arra gondolni, hogy az embernek kereket kell javíttatnia, és máris közel kétszer akkora nagyságról van szó, mint egy személyautónál, de már annál sem egy olcsó mulatságot jelent egy kerék javíttatása. 

Összességében, érdemes lehet megnézni, hogy a fenntartás nem jelentene-e nagyobb összeget esetleg, mint amennyit a bérlés, hogyha nem használjuk sokszor és sokat a járművet. Hogyha ugye a teherautó bérlés Budapest környéki költségeit szeretnénk kicsit jobban megvizsgálni, akkor érdemes lehet egy konkrét oldalt felkeresni. Én a fővárosban a Határautót tartom a legjobbnak; ennek sok oka van. Egyrészt, náluk igen kedvező áron tudunk bérelni, és nagy a választék, könnyen tud az ember választani. Kisebb választékban is találhatunk megfelelő járműveket, de nem feltétlenül éri meg a dolog, főleg azért nem, mert az ember így nehezebben talál megfelelő méretet. Ez több szempontból is kellemetlen, mert egy kisebb raktérrel rendelkező teherautó egyben több utat jelent, több üzemanyagot, a nagyobb raktér pedig nehezebb szállítást, nagyobb balesetveszélyt, felesleges üzemanyaghasználatot jelent, és közlekedni sem egyszerű egyébként sem egy nagyobb járművel, akkor már ne legyen indokolatlanul nagy. 

A Határautónál különböző teherautók közül tud az ember választani, könnyen lehet itt találni különböző feladatra kitalált szállítótereket, például hűtőkocsikat, de van platós, dobozos, ponyvás megoldás is, amire az ember számíthat. Maga az oldal is könnyen kereshető és meg lehet találni vele bármit egyszerűen. Az egyes modellekről tudunk olvasni részletes termékleírást, láthatunk képet is, hogy még könnyebb legyen a döntés. 

teherautó-bérlés-Budapest_pic3

Innen már könnyen lehet látni a költségeket, ez nagyban függ a modell típusától, hogy mennyi időre szeretnénk a bérlést, és persze szóba jöhet valamilyen biztosítás is a biztonság kedvéért. 

Megéri-e a teherautó bérlés Budapesten?

Én mindenképpen azt mondom, hogy a teherautó bérlés Budapesten, de számos vidéki nagyobb városban is. Tényleg csak attól függ minden, hogy mikor milyen kihasználással tudjuk igénybe venni egy nagyobb jármű adta lehetőségeket. A teherautó bérlés Budapesten egy remek lehetőség arra, hogy ne kelljen az embernek tárolnia a fővárosban egy ekkora járművet, miközben a parkolással egyébként is gondok vannak, egy teherautó elhelyezése pedig még nagyobb kérdéseket vetne fel. Egy személyautót is épp elég nehéz fenntartani, hogyha nem muszáj, nem kell terhelni a pénztárcánkat egy nagyobb járművel is.