A kedvenc autókölcsönzőm lett a Határautó

De miért pont a Határautót választottam?

Úgy alakult, hogy egy családi vállalkozást nyitottunk, ami bár sokszor nem jár nagy szállítmányozással, időnként azért előfordul, hogy nem ússzuk meg a dolgot. Egy vállalkozás azonban sok pénz és sok felelősség. Az első néhány évben még csak épphogy tapasztaltuk ki a dolgokat, nem volt időnk gondolkozni azon, hogyan teremthetnénk elő egy megfelelő szállítóeszközt. Viszont az árut el kellett szállítani, ezért mindenképpen találnunk kellett egy hűtőkocsit, amit végül a Határautónál találtunk meg. A Határautó egy remek kis cég, ahonnan olcsón tudtunk olyan specifikus kocsit szerezni, mint a hűtőautó. Nagyon megkönnyebbültünk, amikor rátaláltunk a Határautóra, mert tényleg tehetetlenek voltunk az ügyben.

Milyen előnyei voltak annak, hogy a Határautót választottuk?

Először is, olcsón tudtunk bérelni. Ez nagyon jól jött, mert sajnos a vállalkozás beindítása miatt kisebb adósságban voltunk. A kölcsönzéssel ráadásul megúsztuk, hogy saját autót kelljen vennünk csupán néhány alkalomért. Aztán ott van maga a tény, hogy kölcsönöztünk. A Határautónál remek állapotban lévő kocsik vártak minket felsorakozva, amikor megérkeztünk, és belegondoltunk, milyen jó is, amikor nem kell saját kocsit fenntartani. Maga a kocsi ára is sok, de a fenntartása is több tízezer forint egy évben. Ez persze jó, és én is amondó vagyok, hogyha mindennapi vagy heti több használatra kell egy ilyen, vagy igazából bármilyen kocsi, akkor vegyünk egyet, de egyébként sokkal jobban megéri bérelni. A fenntartási árak és munkálatok, vizsgáztatás, szerelés ára ilyenkor nem fogja megérni. Arra ott a Határautó. A hűtősfurgont kitakarítva kaptuk, minden papírja megvolt, még tankolnunk sem kellett az út alatt. Ezért nekünk nagyon megérte a dolog. Ráadásul, a Határautó nincs is olyan messze tőlünk, pedig a belvárosban nehéz jó autókölcsönzőt találni.

Hogyan lehet kölcsönözni a Határautónál?

Kevés feltétele van annak, hogy autót tudjunk kölcsönözni, azokat azonban mindenhol be kell tartani. Tényleg nem kell itt nagy dolgokra gondolni, de például a huszonegyedik életév betöltése sajnos ilyen. Természetesen a vezetői engedély megléte is kulcsfontosságú az autó bérléséhez, hogy is ne lenne, hiszen erről a bérlőnek mindenképpen meg kell bizonyosodnia, nem engedhet ki szélhámosokat az útra. Még egy-két iratunkra lesz szükség, amit a Határautó oldalán (www.hatarauto.hu ) meg is találunk felsorolva, úgyhogy én ezzel nem is húznám az időt. A bérlés tehát egyszerű. Kiválasztjuk az autót, telefonon vagy e-mailben tudunk érdeklődni róla, majd elmegyünk a Határautóhoz, ahonnan el is hozhatjuk a kibérelt autót a bérleti szerződés megkötése után. Egyszerű, ugye?

Hol találhatjuk meg a Határautót?

Természetesen az interneten érdemes a leginkább megkeresni őket. Azt hiszem, fontos megemlítenek, hogy a Határautó nem csak hűtősfurgonok kölcsönzésével foglalkozik természetesen, hanem ezen kívül rendes gépkocsikat is tudunk tőlük bérelni. Nekem ezt még nem kellett igénybe vennem, mert a belvárosban folyton tömegközlekedést használ a család, hiszen ez a legegyszerűbb módja annak, hogy eljussunk valahová, és a kocsinál sokkal több előnye van. Azonban, ha vidékre kéne mennem, vagy nyaralni terveznék, biztosan a Határautóhoz fordulnék. Ennek igen egyszerű oka van. Ha saját autóm is lenne, a Határautónál biztos lehetek benne, hogy egy rendszeresen ellenőrzött és karbantartó fog a rendelkezésemre állni, ami biztosan nem fog lerobbanni az esetleges külföldi vagy balatoni nyaralás alatt. Mivel pedig egy nyaralás több napig is eltart, a bérelt autó napi díja is csökken, ami nekünk mindenképpen előnyünkre fog válni. Ha pedig a Határautó oldalára tévedtünk, akkor mindenképpen ajánlom, hogy nézzünk szét előre az autók között, hogy a céghez már egy konkrét elképzeléssel tudjunk bemenni. Kifejezetten ajánlom egyébként ezt a módszert azoknak, akik éppen saját autó megvételét tervezik: így több fajta autómárkát is kipróbálhatnak, megnézhetik milyen váltó a leginkább megfelelő a számukra, mekkora kocsit szeretnének vezetni. Sokan akarnak például terepjáró típusú autót, azonban abba nem gondolnak bele, hogy a nagyobb méretű autóval esetleg nehezebb parkolni vagy megbecsülni, hogy férünk el az úton. Természetesen ezekben az autókban már mindenféle ultramodern funkciók vannak, amik megkönnyítik a vezetést, azonban nem mindegy itt sem, mit kapunk az árért. Úgyhogy Határautóra fel, szerintem nem bánja meg, aki innen fog bérelni.

Ha a nyaraláshoz szeretnénk autót bérelni, akkor azonban nem árt tudni pár dolgot még előtte, hiszen a nyaralásnál mindent jól el kell tervezni, hogyha nem akarjuk magunkat váratlan helyzetben találni. Úgyhogy kerestem is egy cikket, ami ezt hűen reprezentálja, itt tudjátok elolvasni, remélem segíteni fog: katt ide.

Remélem, a kis összefoglalóm segítséggel volt mindazok számára, akik az autókölcsönzés lehetőségével szeretnének élni, illetve azoknak is, akik véleményt szerettek volna hallani a Határautóról. Nos, ez most megtörtént, úgyhogy irány a bérlés!