A konyhai lámpa funkciója, avagy milyen egy jó konyhai lámpa?

A konyhai lámpa fontossága

Az elmúlt időszakban rengeteg időm és felesleges energiám szabadult fel, így több időm jutott olyan tevékenységekre illetve hobbikra, melyekre a sűrű mindennapok során nem igazán jutott minőség időm. Így legnagyobb örömömre újra elkezdhettem aktívan sportolni, mely őszintén szólva nagyon hiányzott az életemből, illetve újra hódolhattam az egyik legkedvesebb hobbimnak a főzésnek. Miután erre már nagyon régóta nem igazán jutott időm, szinte teljesen el is felejtettem, hogy mekkora szükségem lenne egy jó minőségű konyhai lámpa modellre. Ugyanis miután kész lett a házunk tudatosult bennem, hogy bizony a konyha megvilágítása nem éppen a legkedvezőbb módon lett kivitelezve, de mivel alig volt időm foglalatoskodni a konyhában, így nem igazán foglalkoztam az egyébként jelentős problémával. De miután most megfogadtam azt, hogy bármi is történjék, ezután én bizony heti háromszor minimum akarok főzni, így időszerűvé vált megoldást keresni a kialakult problémára. Így elkezdetem online utána keresni a lehető legkiválóbb konyhai lámpáknak, melyek azért valamennyire illenek is a konyhánk stílusába. Hosszas kutakodás után így találtam rá a Ledguru kínálatára, ahol szebbnél szebb lámpákra találtam a kutakodás során.

Miért fontos a megfelelő konyhai lámpa kiválasztása?

Miután a mi házunk viszonylag sötét, így igen jelentős szerepet játszanak benne a lámpák. A konyhában főleg elengedhetetlen a megfelelő világítás, hiszen a ház elrendezésének köszönhetően, ebben a helységben szinte még nappal is teljes sötétség uralkodik. Márpedig a főzéshez elengedhetetlen az, hogy jól meg legyen világítva az adott helység, kiváltképpen a konyhapult, hiszen sajnos nem megfelelő világítás esetén akár olyan nagy hibákat is elkövethetünk, hogy véletlenül nem vesszük észre azt, hogy mondjuk hibás az étel vagy esetlegesen romlott. Ezeket a hibákat, pedig nyilvánvalóan el akarjuk kerülni, így feltétlen fontos, hogy jó megvilágítása legyen a konyhának, mind mennyezeti szinten, mind kifejezetten a munkalapra koncentrálva.

Konyhai lámpa típusok, avagy a mennyezeti lámpa

Nyilvánvaló, hogy a mennyezeti lámpának az elsődleges funkciója az alapvilágítás biztosítása. Én személy szerint nem igazán szeretem, hogy ha ez az alap megvilágítás nagyon erős, mert attól nagyon hamar megfájdul a fejem. Sokkal inkább annak a híve vagyok, hogy az alap megvilágítás legyen lágy, kellemes fényű és inkább egyéb bizonyos helyekre kifejezetten koncentrált lámpákkal javítom utólagosan a fényviszonyokat. Mint már sokszor említettem számomra nagyon fontos, hogy egy lámpa dekoratív legyen és megfelelően illeszkedjen a környezetébe, pláne abban az esetben, ha éppenséggel mennyezeti lámpáról beszélünk. A mennyezeti lámpákon belül is több típus található, vannak nagyon letisztult egyszerű lámpák, azok számára, akik nem szeretik a csicsás túl díszített változatokat, de természetesen vannak egészen extra dizájnnal rendelkező darabok is, melyek nem csak praktikus eszközei, hanem kiváló díszítő elemei is az adott térnek. Nekem a személyes kedvencem az étkező asztal felett elhelyezkedő függőlámpa, mely nagyon szépen uralja az egész teret.

Konyhai lámpa segédeszköze a LED lámpa

Valószínűleg a legtöbb helyen megtalálható ez a praktikus konyhai lámpa módszer, mely plusz és egyben célzott fényt irányít a konyha legfontosabb területére, a konyhalapra. Nagy általánosságban ezt a felső konyhabútor aljára szokták illeszteni és ezáltal szokták specifikusan megvilágítani a konyhapultot. A LED lámpákon belül is rengeteg fajta típus van, nálam csak egyetlen kikötés van, hogy ezek a lámpák mind meleg fényűek legyenek. Véleményem szerint a legpraktikusabb megoldás erre az esetre a vékony LED csík használta, melyet rá lehet szerelni/ bizonyos esetekben ragasztani a felső konyhaszekrény aljára, így megfelelő világítást biztosítva a munkapultra. De természetesen számos más alternatíva is van erre az eshetőségre.

Konyhai lámpa dekoráció céljából

Valószínűleg ez a legkevésbé népszerű kategória a konyhai lámpákat illetően, de ettől függetlenül viszonylag sokan szokták ezt az alternatívát is választani, kiváltképpen akkor, ha az étkező helység és a konyha egy térben helyezkedik el, hiszen ebben az esetben az étkező miatt nyilvánvalóan sokkal szükségszerűbbé válik a dekor elemek használata. Az ilyen jellegű konyhai lámpákból, illetve a fent említett opciókból is számos alternatíva megtalálható a LedGguru weboldalán, mely az alábbi linken érhető el https://ledguru.hu/lampatestek-165/konyhai-lampa-172.

Személyes véleményem a LedGuru konyhai lámpa kínálatáról

Én személy szerint nagyon meg voltam elégedve az adott kínálattal. Gyönyörű lámpákat találtam a weboldalon, melyekre végre sikerült beruháznom, ennek köszönhetően már sokkal minőségibb időt tudok eltölteni a konyhában, mint eddig. Ennek pedig remélhetőleg az eredménye rengeteg finom étel lesz.