fotóműterem1_1

Milyen egy tökéletes fotóműterem?

A megfelelő fotóműterem megtalálása a könnyed munkafolyamatért

Mindenki tudja, hogy fontos szerepe van annak, hogy az ember milyen környezetben dolgozik. Ennek egyrészt van egy szakmai oldala, hogy milyen szolgáltatásokat és felszereléseket tud biztosítani számunkra egy munkahely, másrészt az épület berendezése és a munkahelyen dolgozók összetartása is nagyon fontos a jó közérzet fenntartásához. Ez pedig különösen fontos egy olyan helyen, ahová napi több órát járunk be dolgozni. Egy fotóműterem kiválasztásakor mindenképpen figyelnünk kell erre a három összetevőre, ami alapján meg tudjuk határozni, hogy milyen lendülettel fog haladni a munka.

fotóműterem1_2

A fotóműterem szakmai oldala

A fotóműterem esetében mindenképpen ügyelnünk kell a legfontosabbra, a profizmusra a berendezés tekintetében. Amikor berendezett fotóstúdió bérlésről van szó, akkor az ember tényleg egy komoly felszereléssel rendelkező helyet vár, amely kiterjed a hátterekre és a szükséges eszközökre is. A felszerelések képezhetik a fotóműterem bérleti árát és persze olyan hely is van, ahol a kettő külön számítandó. Utóbbi azért jó, mert sokan ragaszkodhatnak a saját, már ismert felszerelésük alkalmazásához, így számukra a stúdió kiegészítőcsomagja felesleges, így pedig nem is kell fizetniük érte.

A fotóműterem lehet tematika szerint elrendezett: karácsonyi fotóstúdiókban készülhetnek a legjobb ünnepi képek akár családok számára is, de reklámanyagokhoz és kampányvideókhoz is ideális környezetet jelent egy ilyen helyiség. A fotóműterem lehet ezen túl egy egyszerűbb, több választható háttérrel rendelkező stúdió, ami minimalista hatásával a modelleket emeli ki, mégis profi munka lesz a kép az egyszerűségére ellenére. Emellett pedig mindig jól jöhet egy zöld hátteres lehetőség is. Ebből a szempontból a G3 stúdiót tudom ajánlani, náluk ugyanis nem csak egy egyszerű zöld háttérrel van dolgunk, hanem egy egész Greenbox stúdiót is igénybe lehet venni, ami még nagyobb szintre emeli a fotózási és videózási lehetőségeinket.

A fotóműterem és kellemes környezet

Habár a szakmai oldal nyilván az a rész, ami kihagyhatatlan a jó munkához, mégis a kellemes környezet teszi igazán lendületessé és jó hangulatúvá a munkát. Gondolni kell az egész stábra itt: a fotósra, a modellekre, a fodrászokra és sminkesekre is egy komolyabb munka során. Mindannyian megérdemelnek egy olyan munkahelyet, ahová érdemesnem tartják a bejárást, ahová nem csak a reggeli kávé vonszolja be őket, hanem egy kicsit a szenvedély és a szeretet is a munkájuk iránt. Számos pszichológiai lap foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy milyen hatással van a munkamorálra és a kiégésre a munkahelyi környezet, és az eredmények mindig meglepő arányokat mutatnak fel. A munkahely kényelme és esztétikája ugyanis nagyon fontos egy munka során. Sajnos a legtöbb fotóműterem helyről nem tudjuk meg bérlés előtt, hogy milyen is a környezet. A G3 stúdió szerencsére biztosít képeket a kényelmes közös terekről is, ahová leülhet a csapat egy kicsit brainstormingolni a munka előtt, ahová bárki kijöhet egy kávéra, hogyha néhány perc pihenésre vágyna. A stúdió különlegessége, hogy a szünetet nem csak az épületen belül tudjuk eltölteni kényelmesen, hanem egy kényelmes teraszhelyiségen is, ahol szívhatunk egy kis friss levegőt, mielőtt még visszatérnénk a feladatainkhoz. A környezethez persze hozzátartozik a munkatársak hozzáállása is. A G3 saját munkatársai minden bérlőnek szívesen segítenek a szakmai kérdésekben és persze a helyszínnel és a bérléssel kapcsolatban is szívesen válaszolnak a felmerülő aggályainkra.

fotóműterem1_3

Otthoni környezet helyett fotóműterem

Ha már a környezetről van szó, akkor meg kell említeni a G3 házi stúdióját is. Ez egy kifejezetten tartalomgyártóknak készült fotóműterem lehetősége, ami az otthoni környezetet mintázza, azonban mégis biztosítja a profi videókhoz elkészüléséhez szükséges hátteret. Itt profi világítás és kamera lesz az ember segítségére, és nem kell attól tartania egyetlen bérlőnek sem, hogy valaki megzavarja élőzés vagy videókészítés közben, hogyha azt nem szeretné. Tehát gyakorlatilag az otthoni lehetőségek vannak egy kicsit nagyobb, egy kicsit profibb szintre emelve. Egy influenszer feltörekvése során fontos, hogy egy idő után magasabb színvonalra váltson, és még ha tinédzser is, lehetőség szerint ne a hálószobájából közvetítse az élőit és készítse a tartalmakat. Ebben a stúdióban pont ezek a feltételek teljesülnek, hogy az embernek még tovább szárnyalhasson a karrierje. Ez remek befektetés is egyben, hiszen minden követő számít.

Érdemes tehát egy fotóműterem bérlése, aminek különböző okai lehetnek. Állhatunk a kamera előtt, mögött vagy mindkét helyen, megérdemlünk egy olyan kényelmes környezetet egész évben, ahol mind az emberek kedvesek és felkészültek, mind hangulatában, kinézetében megfelelő a közízlés és a szépérzék tekintetében. És persze a legfontosabb még mindig a profi kellékek lehetősége, amiket bátran használhat itt az ember, nem kell saját magát terhelnie a drága kiegészítők megvásárlásával, miközben a munkája során kölcsönözheti is azokat.