munkásszállások-pic2

Munkásszállások keresése

Munkásszállások a mi szemszögünkből

Sokszor kényszerült az ember a lakhelye elhagyására a munkája miatt, de nem mindenki engedheti meg/akarja bevállalni azt, hogy családostól az ország másik felében telepedik le. Ez nem csak anyagilag megterhelő, de rengeteg adminisztrációval jár, s gyerek esetén csak tovább bonyolódik a procedúra. A lelki hatásairól pedig már ne is beszéljünk. Időszakos munkák során már sokszor kellett körbe néznünk a munkásszállások között, de az utóbbi időben a hosszútávra szóló megbízások kerültek többségbe, ami a munkavállalók részéről is kompromisszumokat követel. Ilyenkor a hét nagyrészét távol a családjuktól kell tölteniük. Összeségében egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között.

Munkásszállások színvonala

Nem titok, hogy a Magyarországi munkásszállások túlnyomó többsége színvonalon aluli. És itt nem arról beszélek, hogy esetleg régi a bútorzat, a berendezés a kiadó szálláson, hanem az alapvető körülményekről: például nincs, vagy nem jó a fűtés, problémák vannak a melegvízzel, a nyílászárókat évekkel korábban le kellett volna cserélni stb. Az emberek nem véletlenül kötötték össze fejben azt, hogy a munkásszállók egy koszos putri szintjén vannak. S ez sajnos a munkavállalók kedvét sem hozza meg az olyan projektekhez, amelyeket távol kell végezniük. Hozzáteszem: jogosan. Szerencsére az utóbbi években sok olyan pályázatot írtak ki, amik ezeknek a szállóknak a korszerűsítését célozták meg.

munkásszállások-pic3

A munkásszállások kapcsán még egy negatívum, hogy ezek sokszor nagyon hasonlítanak egy kollégiumi szobához. Tehát egy szobában akár 5-8 főt is elhelyeznek, s ez nem mindenki számára kényelmes. Munkáltatóként én sem tartom szerencsésnek, hogy minden munkavállalónak privát szobát fizessek, de nem támogatom „a minél több embert egy helyre”, mert az olcsó politikát sem. A nagyobb, több férőhelyes szobák jellemzően olcsóbbak. Minél kevesebben férnek el egy helyiségben, annál drágább a bérleti díj. Viszont nem szabad elfeledkezni arról, hogy felnőtt emberekről van szó. Semmilyen szempontból nem ideális 8 felnőtt embert bezsúfolni egyetlen szobába. Az árak alakulása miatt azonban sokszor a munkáltatók keze is meg van kötve, aminek az a vége, hogy igenis 8 fő alszik majd együtt. A fejlesztések ellenére még mindig nehéz mindkét félnek megfelelő megoldást találni. Munkáltatóként tisztában vagyok azzal, hogy nem mi leszünk azok, akik lefognak mondani a profitról, hiszen akkor az egész beruházás felesleges. A nyereség a mozgatórugója a piacnak.

Munkásszállások a munkavállalók szemszögéből

A munkásszállások kapcsán sokat beszélgettünk a munkavállalókkal. Bár mi alapvetően nem tartjuk szerencsének azt, hogy minél több főt egy szobában helyezzünk el, ők a szállás elhelyezkedését tartották fontosnak. Vagyis, hogy legyen a közelben élelmiszerbolt, esetenként drogéria. A gyalogos megközelíthetőség előrébb való volt annál, hogy hányan laknak együtt. A tisztaság is felmerült. Nem ritka, hogy egy-egy munkásszálláson közös fürdőszobán kell osztoznia az ott lakóknak, ami lássuk be, megint nem a legideálisabb forgatókönyv. Fáradtan visszaérve a munkavállalóknak sorba kell állniuk ahhoz, hogy lefürödhessenek vacsora előtt. Ilyenkor a vacsoraidő akár 9 órára is kitolódhat, ami pedig a pihenés kárára megy. A fáradtság pedig egy határidős vállalkozásnál a legnagyobb ellenség. Nem csak a fizikai teljesítőképesség, de a szellemi is csökken. A fáradtság egyben a baleseteket kockázatát is növeli. Ilyen rizikófaktorokra van hatással, amelyek ideális esetben csak felmerülnek, de könnyedén kiküszöbölhetők. És akkor még arról nem ejtettünk szót, hogy mindez a munkavállalók családi életére is hatással van. Hazaérve a család többi tagjával töltött minőségi idő helyett egy hétnyi munkát kell kiheverniük. Mindez minden, csak nem egészséges.

munkásszállások-pic1

Munkásszállások színvonalon felül

A pályázatok tényleg jó hatással voltak, s elindítottak valamit, amire már nagyon régóta szükség volt, de a munkásszállások megítélésének megváltoztatásához ennél nagyobb hang kell. Minden ilyen távmunka előtt biztosítanunk kell a munkavállalóinkat arról, hogy emberi körülmények között fognak lakni, egyébiránt lemondanak a munkáról. Ez azt jelenti, hogy például képeket szeretnének látni a szobáról, az épületről, a címnek is utána akarnak járni, hogy mi található annak közelében stb. Munkáltatóként is kihívást jelent olyan szállást találni, ami mindenkinek jó. Szerencsénkre az internet korát éljük. A keresést nagyban megkönnyíti, hogy már sok gyűjtőoldal áll a rendelkezésünkre, s az igények növekedésével a szállásadók is kezdik komolyan venni a rájuk háruló felelősséget.