Helyzetek kontra helyzetkihasználás

2017-11-06 10:40:04
A labdarúgó NB III Keleti-csoportjának 13. fordulójában a Jászberényi FC csapata két idegenbeli siker után – a forduló előtt - a tabella utolsó helyén álló Tállya KSE-t fogadta. A találkozó egyértelmű esélyesei a mieink voltak, ám az alábbi tudósításból kiderül, hogy a győzelem elmaradt, s egy ponttal lett csak gazdagabb csapatunk.A Jászberényi FC harmadosztályú labdarúgócsapata két idegenbeli győzelem (Füzesgyarmaton 3-0, Diósgyőrben 3-1) után hazai pályán próbálta meg legyűrni aktuális ellenfelét, a mérkőzés előtt az utolsó helyen tanyázó Tállya KSE-t.  Nem sikerült.  Az NB III. Keleti csoportjának 13. fordulójában megrendezett összecsapás gólnélküli döntetlennel (0 – 0) végződött, holott a kihagyott gólhelyzetek alapján 8-3-ra (félidőben 4-2-re) kellett volna nyernünk.


A tállyaiak ezzel a pontszerzéssel elkerültek a tabella legaljáról, már utolsó előttiek, de mi is léptünk egyet előre, a kilencedikről a nyolcadik helyre. Nagyjából ennyi. Nem éreztem bosszúságot a nézőtéren, igazából mindegy volt, mi lesz a vége. Lenyeltük ezt is. Benne volt a gól a csapatban. Egy ponttal gazdagodtunk. (És a hónunk alá csaptuk a futball közhelyszótárát.)


Évekkel ezelőtt, egy hazai meccsünk után, akkor is képtelenek voltunk gólt lőni, és még ki is kaptunk (aztán csak nyertünk abban a szezonban, és bajnokok lettünk), szóval, a meccs után a lehangolt edzőnket kérdeztem. Azt az edzőt, aki játékosként gólokat lőtt az első osztályban is, nagyszerű csatár volt, arról kérdeztem, hogyan látta azt a zakót, és megtoldottam azzal, hogy mi lett volna, ha a helyzeteinknek csak a harmadát belőjük. Erre azt felelte, hogy amikor a fiúk ilyennel jönnek az öltözőben egy rossz meccs után, hogy mi lett volna, ha, azt szokta nekik mondani, gyerekek, ha a f***nak füle volna, ő lenne a fülemüle.


Kun Tibor


Hír megosztása