Futsal: megyei bronzérmes a Bercsényi

2017-12-29 12:12:00

 


A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének IV. korcsoportos futsal csapata idén is benevezett a futsal diákolimpia küzdelmeibe. Már évek óta megszokhattuk, hogy ifjú futsalosaink rendre jól szerepelnek ezen a versenyen, s ez így volt most is. 


A körzeti döntőben először a Gyakorló és a Jászapáti csapatát verték magabiztosan ( 5:1 , 6:1), majd a megyei elődöntőben sem jelentett akadályt egy  karcagi, egy szolnoki és a zagyvarékasi általános iskola ( 4:1, 5:3, 2:1), s így három győzelemmel kvalifikálták magukat a megyei döntőbe, ahová "magukkal vitték" a karcagi Református Iskolát, amely mindössze egy győzelmet aratott két vereség mellett.


Karácsony előtt Kunhegyesen rendezték meg a megyei döntőt, ahol a Bercsényi a Tiszafüreddel kezdett és változatos mérkőzésen 2:2-es döntetlent ért el a rendes játékidőben, majd büntetőkkel legyőzte ellenfelét. Mindkét bercsényis gólt Muhari Zoltán szerezte. A második mérkőzés döntőnek is beillett, A karcagi Református Iskola csapatával másodszor játszott a jászberényi alakulat és ismét győzött , a jászberényi 4:1 után ezúttal 1:0-ra ( a gólt ismét Muhari Zoltán lőtte).


Az utolsó mérkőzést a másik karcagi iskola (Györffy) ellen játszották a bercsényis fiúk, akiknek győzniük kellett volna az első helyhez, de sajnos minden helyzetet elpuskáztak. A futball örök törvénye pedig megbüntette őket, egy kontratámadásból az ellenfél megszerezte a győzelmet. Ezzel a gyengébbik karcagi csapat az első helyhez segítette a Református Iskola együttesét (akik 3 vereséggel lettek megyei bajnokok), míg a Bercsényinek meg kellett elégednie a megyei harmadik hellyel (6 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegük a sorozatban). A torna legjobb mezőnyjátékosának Muhari Zoltánt választották.


A bronzérmes csapat tagjai: Mató József, Muhari Zoltán, Kálmán Levente, Molnár Dávid, Hamar Péter, Bőtös Bálint, Lőrincz Benedek, Solti László, Benedek Zétény, Gedei Bence, Thallmayer Ármin, Bánki Dávid.


Testnevelő: Kiss Attila.


A csapatnak és testnevelőjének olvasóink nevében is gratulálunk!


Hír megosztása