Ilyen volt a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály 2017-es éve

2017-12-29 16:12:48

 


Az év során számos alkalommal adtunk hírt a JSE ITF Taekwon-Do Szakosztály versenyzőinek eredményeiről. Az alábbiakban egy összefoglalót olvashatnak az érdeklődők a szakosztály ide, sikeres évéről, melyhez gratulálunk.


Szakosztály az idei évben folytatta az előző években megkezdett munkát. A 20 főből álló klub 13 fős versenyzői kerete összesen 93 (31 arany, 24 ezüst és 38 bronz) érmet szerzett hazai és nemzetközi taekwon-do, valamint kick-box versenyeken. Az év során 6 nemzetközi taekwondo-do versenyen vettek részt Szlovákiában, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Csehországban, valamint az általuk rendezett jászberényi IX. Lehel Vezér Kupán és III. Eperjesi Nándor Emlékversenyen. Utóbbi ismét nagy sikerrel zárult és pozitív visszajelzések érkeztek a szervező bizottság tagjaihoz, akik 4 versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem, erő – és speciáltechnikai törés) versenyeztették a Jászberénybe érkező közel 200 fős nemzetközi mezőnyt.


A szakosztály 5 versenyzője szerepelt a csepeli Halker Király Team színeiben kick-box versenyen. Tavasszal a Békéscsabán megrendezett Diákbajnokságon, és az esztergomi utánpótlás Magyar Bajnokságon. A tavaszi versenyszezon kiemelt kick-box versenyén Száraz Gergő a budapesti Világ Kupán állhatott dobogóra két szabályrendszerben is. Light contact-ban második, míg kick light szabályrendszerben harmadik helyet szerzett a 2700 versenyzőt felvonultató több napos eseményen. Taekwon-doban kiemelt versenyünk volt tavasszal a két napos romániai dél-kelet európai bajnokság, valamint ősszel a szintén két napos, csehországi Moravia Open, ahol több versenyzőnk is a saját kategóriájának legjobbja lett, az egyenként közel 300 főt felvonultató tornákon.


Emellett technikai fejlődésük sem állt meg. A nyári, valamint a téli övvizsgákon nyolc tanítvány tett sikeres övvizsgát magasabb övfokozatra. Ezekre, valamint az őszi versenyszezonra való felkészülést segítette a klub által rendezett nyári edzőtábor. Ezen túl magasabb övfokozatú tanítványaik az országos edzőtáborban is részt vettek a nyár folyamán.


A versenyeken túl, bemutatóikkal továbbra is állandó résztvevői voltak a városban rendezett eseményeknek, úgy, mint a majális, a sportágválasztó, valamint az végén az általános iskolások számára rendezett egészségnap.


A szakosztály vezetősége ezúton is szeretné megköszönni Jászberény Város Önkormányzatának, a lelkes és igen összetartó szülői közösségnek, valamint minden támogatónak az év során nyújtott segítséget!
 


Hír megosztása