Mese a tizennégy találatról

2018-03-12 11:55:20

 


Az időjárásnak „köszönhetően”, a tervezetthez képest egy hetes késéssel megkezdte a tavaszi szezont az NB III Keleti-csoportjában a Jászberényi FC csapata. Kezdésnek a legkellemesebb ellenfelet kapták focistáink, a télen alaposan meggyengült STC Salgótarján vendégszerepelt ugyanis Jászberényben. Hogy mennyire gyengült meg az őszt a harmadik helyen záró ellenfél, azt jól bizonyította a végeredmény.
 
 
Igazán nem a hazai pályán játszó Jászberényi FC tehetett róla, hogy a labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 18. fordulójára kisorsolt ellenfele, az őszi idényt a harmadik helyen záró STC Salgótarján a télen komoly átalakuláson esett át. Érthetőbben: nagyon-nagyon meggyengült. Elfogyott a pénz, elfogyott a csapat, errefelé is történt már hasonló. Vitányi László, a salgótarjániak játékos-edzője a meccs előtt arról beszélt, hogy annyira, de annyira „még az ág is húzza” szegény emberek, hogy az amúgy is gyenge keretükből hat futballista hiányzik ilyen-olyan okokból, és reálisan minimum egy ötgólos vereség néz ki nekik ebből mérkőzésből. Arany László, a JFC trénere, a téli felkészülésről szólva, elégedetten nyilatkozott csapata elvégzett munkájáról.  Ő is hallott az STC gondjairól, de bármi lesz is, a mieink tisztelni fogják az ellenfelet, mondta. 
 
 
Az lett, hogy már az első percben sárga lapot kaptunk - a csapatkapitány, Mile Krisztián lépett oda durván -, és már a harmadik percben megszereztük a vezetést a Ferencvárostól igazolt, tizenhét éves Galambos Gábor góljával. Az első gólunkat még tizenhárom követte, de a felesleges sárga lapokhoz is hozzátettünk még egyet.
 
 
A tarjániak becsülettel küzdöttek, tették, ami erejükből, játéktudásukból tellett. Sportszerűek és sajnálatra méltóak voltak. Többen futsaloznak közülük, de a nagypálya más világ. A pocakos cserekapus szotyolázással ütötte el az időt a kispadon, az egyik beállni készülő társa pedig ott görnyedt egy tollal a kezében, hogy kitöltse a cseréhez szükséges papírokat… És még így is majdnem lőttek egy gólt a 79. percben, 12-0-nál, amikor védőnk a gólvonalról fejelte ki a kapuba tartó labdát…
 
 
A mieink is megtették a magukét. Megtették, amit egy ilyen meccsen, egy ilyen, több osztálynyival gyengébb ellenfél ellen kell: annyi gólt akartak szerezni, amennyit csak lehetett. Lőttek is mindenfélét, kicsit, nagyot, elegánsat, szép akciót befejezőt, fejesgólokat, csak a tizenegyes- és a szabadrúgásgól hiányzott. Az elektromos eredményjelző a tizedik találatunkat már nem jelezte. Lehet, hogy kétszámjegyű sikerrel nem számoltak a megvásárlásakor.  Itt a góljegyzőkönyv:
 

Jászberényi FC - STC Salgótarján 14 - 0 (6 - 0)
 
 
Góllövők: Ludasi Martin (43’,57’,58’,72’), Galambos Gábor (3’,19’,50’), Bálint Artúr (27’, 69’, 83’), Tisza Kálmán (40’, 89’), Túri Dániel (9’), Hevesi-Tóth Tamás (75’)
 
 
A lelátó népe gyorsan felmérte a két csapat közötti tudáskülönbséget, és volt olyan, aki azt jósolta, hogy 12-nél kútba esik a labda… Hallhatták, hogy - a centerpálya gyepszőnyegének cseréje miatt - április végétől a JFC Gyöngyösön játssza a hazai mérkőzéseit, amelyekre - megfelelő számú jelentkező esetén - szurkolói buszt indít a klub. A rosszmájúak persze azt mondták, hogy a pályát majd felszántják, és behintik sóval…
 
 
A csendes góleső után a salgótarjániak maradtak a harmadikok, mi pedig előreléptünk a kilencedikről a hatodik helyre. Ennek a felturbózott labdás edzésnek a legfontosabb következménye, hogy a bajnokság tavaszi rajtja - miután egy hete a Tiszafüred elleni meccsünk elmaradt - a Jászberényi FC számára újabb egy hetet csúszik…
 
 
Kun Tibor 

Hír megosztása