Forró gyökérsaláta

Nyomtatás

 altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

45 dkg kockákra vágott burgonya
45 dkg kockákra vágott zeller
10 dkg hónapos retek feldarabolva
10 cm kígyóuborka kockákra vágva
20 dkg pácolt heringfilé
vékony csíkokra vágva

a díszítéshez:
1 ágacska tárkony

az öntethez:
3 ek majonéz
3 kk tárkonyecet
2 kk tárkonyos mustár
2 ek olívaolaj
őrölt bors

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 5 perc



altELKÉSZÍTÉS

A forrásban  lévő sós vízbe beletesszük a kockára vágott burgonyát és a zellert. Puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb salátástálban összekeverjük a főtt zöldségeket a retekkel, az uborkával és a heringgel.

altElkészítjük az öntetet és meglocsoljuk vele a salátát, majd egy kanállal óvatosan megforgatjuk, hogy minden darabot befedjen.
Friss tárkonyágacskával díszítve, forrón tálaljuk.
 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.: 57/412-042


Hír megosztása